Općina Sveti Juraj na Bregu besplatno preuzima otpadne gume


SJNB gume2Općina Sveti Juraj na Bregu organizira hvalevrijednu akciju besplatnog prikupljanja EE otpada i otpadnih guma. Općina je odlučila izaći u susret svojim građanima i u četvrtak, 1. listopada 2015. godine, ispred Doma kulture Jurice Muraia (Pleškovec 25) prikupljati posebne vrste otpada u suradnji s koncesionarima za to područje. Građani će moći donijeti EE otpad i otpadne gume u vremenu od 8.00 do 20.00 sati.
Otpad će se sakupljati iz naselja Brezje, Dragoslavec, Frkaovec, Lopatinec, Mali Mihaljevec, Okrugli Vrh, Pleškovec, Vučetinec i Zasadbreg.
MULL-TRANS će izvršiti daljnje zbrinjavanje otpadnih guma kao ovlašteni koncesionar, a prihvaćat će se slijedeće vrste predmeta: sve vrste unutarnjih i vanjskih guma (od bicikla, motorkotača, osobnih motornih vozila, kamiona, poljoprivrednih strojeva i ostalih radnih strojeva). Ne preuzimaju se trake radnih strojeva.
Moto ove akcije je „Mislite globalno, djelujte lokalno“,  a iz Općine Sveti Juraj na Bregu poručuju kako smo za kvalitetnu zaštitu okoliša Općine odgovorni svi te pozivaju građane da se pridruže akciji.